ÜBER UNS   PRODUKTE   GALERIE   KONTAKT   AGB      IMPRESSUM
 
 
Ica Maxi i Trelleborg satsar på välfyllt och energieffektivt
Handlaren Håkan Ahlm har varit ägare till Ica Maxi i Trelleborg sedan 2004 och tycker det är dags att förnya i sin butik. Framförallt för att kunderna mer än tidigare har större krav på tydlig exponering och fräscha välfyllda hyllor. Bland annat planerar han att under 2017 byta ut alla kyldiskar, och då gäller det att även tänka energisnålt.
Håkan Ahlm betecknar sin Ica Maxi butik med 5.000 m2 säljyta som normalstor, ändå blir det många gånger trångt med varor.
- Det är mycket att tänka på när man planerar ny inredning i butiken, inte minst till kyl- och frysvarorna, menar Håkan Ahlm som redan i år har påbörjat inköpen.
- Det gäller att spara plats och det gör vi nu bland annat genom att förtäta på höjden. Margarinet fick vi till exempel tidigare ha i en disk utanför de övriga mejerivarorna, men genom nya hyllsystem kan vi utnyttja höjden i kylarna och får fler hyllmeter än tidigare. Dessutom är de här hyllorna, utan rullsystem, betydligt lättare att hålla rena.
Om det är viktigt för butiken att allt ser fräscht och fullmatat ur, så är det minst lika viktigt för personalen att det är lätt att på egen hand både kunna rengöra och justera hyllornas nivå och vinkel utan verktyg.
- Vi tänkte först köpa enklare lösningar, men så fick jag höra om det här systemet av en kollega, en av Sveriges största handlare. Och när jag såg systemet i verkligheten förstod jag hur smart det är. Håkan Ahlm pekar på sina gamla skåp med kylvaror där varorna endast kan anas innanför imman. 
- Så här blir det inte i med våra nya dörrar.
Håkan Ahlm är tydligt nöjd med investeringen, demonsterar de frontmatade hyllorna och en av kyldörrarna genom att öppna och låta den gå igen av sig själv. 
- Vi har satsat på en ny typ av dörrar, energisnålare, med smalare ram och soft close. Då ser kunderna varorna tydligare, vi sparar energi genom uppbyggnaden av själva glaspaketet, och det är uppskattat att de självstängande dörrarna stängs ljudlöst.
Ett annat krav från både handlare och kunder är att allt ska vara så miljövänligt som möjligt. Ica Maxi i Trelleborg har därför satsat på energieffektiva kyldörrar med bra isolering och provar även nya ljuslösningar med LED.
- De dörrar man satsat på i Trelleborg är mycket energieffektiva med ett U-värde på 1,2 berättar Rickard Nilsson från Scantech, som utvecklat och producerat systemen.
- Våra frontningssystem har sålts i Tyskland under 20 år. När vi nu lanserat dem i Sverige har den svenska marknaden snabbt fått upp ögonen för dem.
Lokalen på Strandridaregatan i Trelleborg har varit ICA i olika skepnader sedan lokalen byggdes 1973, bland annat som Repris och Extra Stormarknad, men sedan femton år tillbaka är det Sveriges sydligaste Ica Maxi, beläget alldeles nere vid havet.
- Det här är ett framtidsläge eftersom Trelleborgs kommun planerar att bygga bostäder både öster och väster om oss. Dessutom har vi många kunder från grannkommunen Vellinge, Höllviken och resten av Trelleborg.
/Stina Larsson
 
     
     
  Scantech GmbH    Konrad-Zuse-Straße 6    65582 Diez    Telefon: +49 (0)6432/6911-0    info@scantech-gmbh.de  
  nach oben  |  Seite drucken  |  STARTSEITE  |  DATENSCHUTZ